Συνταγές
Καρυδόπιτα τέλεια και πολύ νόστιμη! Ένα σιροπιαστό γλυκό με φανταστική γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καρυδόπιτα
150 γραμ. βούτυρο, 5 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, σιμιγδάλι ψιλό, τριμμένα καρύδια, 1 κτγ. σόδα + κανέλλα, 1,5 κτγ. γαρύφαλλο.
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη να αφρατέψουν, βάζουμε ένα- ένα τα αυγά και τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 νούμερο και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 2 βανίλιες και 3 στικ κανέλας.
Βράζουμε για 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε ζεστό σιρόπι και χλιαρή καρυδόπιτα! Για το φαγητό και το πιλάφι έχω ξαναδώσει συνταγές αλλά αν κάποιος θέλει μπορώ να την ξαναδώσει.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΑΠΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. καρύδα
-270 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-25 γρ. βούτυρο μαλακό
-250 γρ. κουβερτούρα
-100 γρ. λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε την καρύδα και το ζαχαρούχο στο μπολ.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα στο σκεύος και το πατάμε να ισιώσει.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το βγάζουμε από το σκεύος και το κόβουμε ίσα κομματάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και τα βουτάμε ένα- ένα μέσα και τα τοποθετούμε στην λαδόκολα.
Λιώνουμε και την λευκή σοκολάτα και κάνουμε γραμμές.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.