Κεικ
Πως γίνεται ένα καταπληκτικό cheesecake!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχεις όρεξη για cheesecake; Δοκίμασε αυτή την συνταγή και καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου
3/4 φυτικό βούτυρο
για τη σαντιγύ
2 φακελάκια του τσαγιού σαντιγί
2 ποτήρια γάλα
1 τυρί τύπου Φιλαδέλφειας
1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη-ζάχαρη
για την επικάλυψη
μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη της επιλογής μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το cheesecake μας, παίρνοντας τα 3/4 του βουτύρου και το βάζουμε σε ένα μπρίκι. Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου να λιώσει το βούτυρο.
Σε ένα multi βάζουμε τα μπισκότα και αφού τα αλέσουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Κατόπιν, αδειάζουμε το μίγμα από τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα ταψί και τα πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να δημιουργηθεί μία στρώση στο ταψί. Αυτό είναι και η βάση του γλυκού μας.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα φακελάκια με τη σαντιγί, και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, έως ότου να γίνει σαντιγί το μίγμα μας. Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί, προσθέτουμε και το μαλακό τυρί τύπου Φιλαδέλφειας. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιγενές.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μίγμα με τη σαντιγί επάνω από τα αλεσμένα μπισκότα στο ταψί και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε επάνω από τη σαντιγί μαρμελάδα την οποία στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν καλά τα υλικά.
Μετά και από αυτό το βήμα, το cheesecake είναι έτοιμο και μπορείτε να το σερβίρετε!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris