Συνταγές
Επίσημη πρώτη με ένα αγαπημένο χειμωνιάτικο πιάτο – χοιρινό κρέας με λάχανο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Vasso Spanou-Margiolaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό
1 λάχανο 1 1/2 κιλό περίπου
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κσ πάστα ντομάτας
αλάτι-πιπέρι-μπούκοβο
Χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το ξεβράζουμε. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα. Σωτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 κούπες νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν μαλακώσει τελείως το κρέας, προσθέτουμε το λάχανο κομμένο, 2 κουπες νερό, το μπούκοβο, το λεμόνι και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις μαλακώσει το κρέας μας το φαγητό είναι έτοιμο.
Νόστιμη συνταγή από “Vasso Spanou-Margiolaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση στην κουζίνα δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε άλλη μια απολαυστική συνταγή για γευστικά γιαπράκια με λάχανο τουρσί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
τρία κρεμμύδια στο τρίφτη
Δύο κουταλιές της σούπας πελτέ
Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
πιπέρι αλάτι χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα σκληρά από τα φύλλα και κρατάμε τα ποιο λεπτά..
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τυλίγουμε
Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε τα σκληρά που αφαιρέσαμε. Για να μην κολλήσουν τα γιαπράκια
Προσθέτουμε και από ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε νερό όσο να τα σκεπάζει βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”