Connect with us

Συνταγές

Εξαιρετικό, αφράτο και λαχταριστό Ραβανί ή Λαδοραβανί Αγρινίου (νηστίσιμο).. Πωπω νοστιμιά!

Published

on

46445882 10215655164246373 6302381138375606272 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ (2 ταψάκια)

500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια (νερού) νερό
2 ποτήρια (νερού) λάδι (σπορέλαιο)
2- 3 κάψουλες βανίλιας
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3- 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (30 x 40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.

Αν θέλουμε βάζουμε και απο αμύγδαλο φιλέ στη μέση απο κάθε κομμάτι (οπως έβαζε και η γιαγιάκα μου).?
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.
Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.

ΥΣ) – Μην σας ξεγελάσει και το δείτε μαλακό βγάζοντας το από τον φούρνο και το παραψήσετε… γιατί όταν κρυώσει σκληραίνει!!..
– Και όταν κρυώσει αποθηκεύστε το σε κλειστό τάπερ ώστε να παραμείνει φρέσκο και να μην στεγνώσει από τον αέρα…

Η Συνταγή είναι της κ. Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές30 λεπτά ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές17 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές19 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές21 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές23 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Exit mobile version