Συνταγές
Εξαιρετική συνταγή για τούρτα σοκολατίνα με κουβερτούρα γάλακτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.
Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 24 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά και κόβω σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
1κ γ νες καφε
1 σφηνάκι λικερ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού μετά αποσύρω από την φωτιά ριχνω το λικερ και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1κουβερτουρα γαλακτος 125 γρ λιωμμένη σε μπεν μαρη
1 φακελάκι κουβερτούρα σε φλούδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα γαλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω λίγη κρέμα δκορπιζω επάνω φλούδες κουβερτούρας ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζω ξανά κρέμα φλούδες κουβερτούρας. Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζω κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 2 ώρες στο ψυγείο. Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα και τις φλούδες κουβερτούρας.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφηνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.!!!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.