Συνταγές
Πολύ νόστιμες ατομικές τυρόπιτες – έγιναν αφράτες και η ζύμη τέλεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
Μισο κιλο αλευρι σταρενιο
80γρ.βουτυρο λιωμενο
200γρ.γιαουρτι
1κ.γ.αλατι
Μιση κ.γ.ζαχαρη
1 φακελακι ξηρη μαγια
1 αυγο
Νερο οσο πηρε για να γινει μαλακια ζυμη
Εκτέλεση
ΑνακατεΥουμε αλευρι,μαγια,αλατι και ζαχαρη. κανουμε λακουβιτσα και εριξα το βουτυρο, το αυγο ,το γιαουρτι και το χλιαρο νερο ζυμωνοντας.
Την σκεπασουμε και την αφησουμε 45 λεπτα περιπου.
Κοβουμε μπαλακια και τα ανοιξουμε με τον πλαστρη.
βαζουμε χοντροτριμμενη φετα και κλεινουμε μισοφεγγαρο. Αλοιψουμε με λιγο γαλα και αυγο.
ψησουμε στους 180 αεροθερμο 30 λεπτα,αναλογα και τον φουρνο.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετική πιτούλα ελαφριά και υγιεινή
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για τη πίτα
5 πράσινα κολοκύθια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
2 πατάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κούπα καθαρή φρυγανιά τριμμένη
350 γρ.φετα
2 αυγά
Ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι, άνηθο, δυόσμο.
Εκτέλεση:
Τρίβω τα κολοκυθια,τα καρότα,τις πατάτες και τα στυβω πολύ καλά να φύγουν τα υγρά.
Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τη πιπεριά.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύω και αδειάζω σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί στο οποίο έχω πασπαλισει λίγη φρυγανιά .
Ραντίζω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο, λίγη φρυγανιά και ψήνω 200 στον αέρα 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.