Συνταγές
Θα γίνει χαμός – Ποιός δεν θέλει ζεστό ψωμάκι για πρωινό;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300γρ ολική.
1 φακελάκι μαγιά ξερή 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 100gr βούτυρο λυόμενο.
Περίπου 600-700 γραμμάρια χλιαρό νερό. Παίρνουμε λίγο αλεύρι την μαγία την ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό
κάνουμε έναν χυλό και τον αφήνουμε περίπου μισή ώρα να αρχίσει να γίνονται φουσκάλες .
ανακατεύουμε μόλις είναι έτοιμη η μαγια μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μετά κάνουμε 12 ψωμάκια στο ταψί της κουζίνας
τα αφήνουμε ένα τέταρτο ακόμα και μετά ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετικά ατομικά ψωμάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 κουτ σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο αν χρειαστεί
1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μεγαλο μπολ ενώνουμε το γάλα με τη μαγια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι
Αν κολλάει η ζύμη βάζουμε στο χέρια μας λίγο ελαιολαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα…
Δεν προσθέτουμε αλεύρι για να ειναι αφράτα μετά το ψήσιμο
Αφήνουμε σκεπασμένο για μιαμιση ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Κάνουμε μπαλάκια 150 με 180 γρ το καθένα περίπου και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν μισή ωρίτσα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά..αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγο βουτυρο και ψήνουμε αλλα 10 λεπτά !!Να ροδοκοκκινίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”