Συνταγές
Ελληνικός παραδοσιακός μουσακάς γεμάτο γεύσεις της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες πατάτες κ μελιτζάνες κ τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το περιττό λάδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κ μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα, σωτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένη ντομάτα , πολτοποιημένες ψημένες πιπεριές Φλωρίνης αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,κανέλα, μπαχάρι κ λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια σειρά πατάτες κ τον μισό κιμά.Βαζουμε μια στρώση μελιτζάνες , τον υπόλοιπο κιμά κ σπάμε λίγο φέτα με τα χέρια μας επάνω στον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3κσ.αγελαδινο βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε 7κ.σ.αλεύρι κοσκινισμένο κ ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Χαμηλώνουμε το μάτι στο 6 κ ρίχνουμε 1 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα κ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.Βάζουμε αλάτι πιπέρι,μοσχοκάρυδο κ ρίχνουμε 3 αυγά
χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα λίγο πριν την κατεβάσουμε ρίχνουμε κομμένα κίτρινα τυριά διάφορα κ την περιχύνουμε πάνω από τον κιμά . Ψήνουμε στους 200*μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Σερβίρουμε ζεστό κατά προτίμηση
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.