Συνταγές
Ελληνική γαλατόπιτα πολύ αρωματική – ταιριάζει υπέροχα με μια κουταλιά ζάχαρη!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δύο λίτρα γάλα , τέσσερα αυγά , τριακόσια γραμμάρια ζάχαρη, λίγο αλάτι ,βανιλιες,λίγη κανέλα , 100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο,100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε την κρέμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια όταν έχει κάψει το γάλα
ρίχνουμε τα υλικά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, έχουμε προθέρμανση στο φούρνο στους 180 βαθμούς
την ψήνουμε μέχρι να ροδισει
*Δοκιμάστε με λιγότερα αβγά ή καθόλου δεν θα κάνει τα σκασίματα και θα είναι πιο απαλή η κρεμα
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, πολύ λαχταριστό – νηστίσιμο με γάλα καρύδας
Η Συνταγή είναι από κ. Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο φύλλα
Βούτυρο λιωμένο
Ένα λίτρο γάλα καρύδας
200γρ ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
200γρ σιμιγδάλι ψιλό
Δυο βανίλιες
Ένα ξύλο κανέλας
60γρ βούτυρο φυτικό
Τα βραζουμε όλα μαζί στο χαμηλό για να μην κολλησουν
Για το σιρόπι
700γρ ζάχαρη
500ml νερό
Ένα ξύλο κανέλας
Δυο λεμονόκουπες
Τα βραζουμε όλα μαζί
Μέτράμε πέντε λεπτά από την ώρα του βρασμού
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυωσει
Τα φύλλα τα βουτύρωσουμε ένα ένα βαζουμε τα μισά την κρέμα φύλλα βουτύρωσουμε
χάραζουμε
Ρίχνουμε λίγο νερό με το χέρι
Ψήνουμε μια ώρα στους 180 βαθμούς Πάνω κάτω
Η Συνταγή είναι από κ. Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.