Συνταγές
Ελληνικά, παραδοσιακά Γεμιστά, ορφανά! Το αγαπημένο πιάτο όλων μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν έχω συναντήσει Έλληνα που να μην του αρέσουν τα γεμιστά! Σήμερα σου παρουσιάζουμε την κλασσική συνταγή για γεμιστά όπως τα κάνουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας! Το γευστικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και πρόκειται για μία συνταγή που έχει την τιμητική της κυρίως κατά τους θερινούς μήνες! Καλή απόλαυση!
Υλικά
3 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 κλωνάρια δυόσμο
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
15-20 Μελιτζάνες-Πιπεριές-Κολοκύθια-Ντομάτες
500 γρ ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό από τα λαχανικά μας. Χρησιμοποιούμε όσα και όποια λαχανικά μας αρέσουν.
Συνεχίζουμε και τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι αυτό να μαραθεί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ψίχα από τα λαχανικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν βάλουμε ντομάτες ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα μυρωδικά. Κατόπιν, μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και προσθέτουμε 400 ml νερό και τέλος ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Στην πορεία, τα γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 45 λεπτά. Τέλος βάζουμε τον φούρνο στο αέρα και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα τα γεμιστά μας! Καλή απόλαυση! Θα τα κάνεις πολλές φορές!
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!