Συνταγές
Μια συνταγή από το βιβλίο συνταγών – εκμέκ με πεντεσπανι αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγα
3/4 ποτηριού νερού ζάχαρη
3 βανίλιες
3/4 ποτηριού νερού αλεύρι (για ολες τις χρήσεις)και το υπόλοιπο για να γεμίσει το ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ αμύγδαλο που εχω ζεματισει ξεφλουδίσει και το εχω περάσει απο το μουλτι
2 κουτ γλυκού μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπω τα αυγα με ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο έπειτα ριχνω τις βανιλιες σιμιγδάλι αλεύρι και μπεικιν ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε και το αμύγδαλο
ανακατεύουμε καλά ψηνουμε στους 180 και αέρα περιπου 20 λεπτα
Σιρόπι 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Σιροπιαζουμε κρύο πεντεσπανι ζεστό σιρόπι
Κρέμα πατισερι
1 λίτρο γάλα 5 κουτ κορν Φλάουερ 2 κουτ κόφτες αλεύρι 5 κουτ ζαχαρη 3 κροκους 2 βανιλιες σε μια κατσαρόλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε ολα τα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα έπειτα στο ματι της κουζίνας και αφού δέσει ρίχνουμε 1 κουτ σούπας βούτυρο ή βιταμ
ανακατεύουμε ρίχνουμε την κρέμα στο κρύο πεντεσπανι σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται επανω στην κρέμα και ψυγείο την αλλη μερα βάζουμε το γκαρνι ενα φάκελο σύμφωνα με τις οδηγίες
Στολίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και βύσσινο ή κεράσι
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.