Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό εκμέκ κανταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ
Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας
Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξενουμε καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζουμε το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτα. Ετοιμαζουμε το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζουμε κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.
Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου. Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να ζεσταθει σε κατσαρολα .Ριχνουμε μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευουμε συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα. Περιχυνουμε στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνουμε να κρυωσει.
Απο πανω χτυπαμε κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζουμε .Απο πανω βαζουμε φυστίκι αιγίνης.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για εκμέκ κανταίφι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”