Συνταγές
Παραδοσιακή συνταγή για εκμέκ κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο καλό
Σιρόπι
4ποτήρια ζάχαρη
2 μιση ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
Επικάλυψη 2 φακελάκια γκαρνί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτα Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
σιροπιάζουμε ζεστό κανταΐφι κρύο το σιρόπι Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει και τέλος απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για απίθανα ωραία καταιφάκια – μικρές λιχουδιές για όλους!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
500 γρ Καντάιφι,300 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό,250 γρ ανάμικτα καρυδι-αμυγδαλα-1 κ γ κανέλα μισό κ.γ.γαρυφαλο,2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε το ταψί!!!Σε ένα άλλο ταψί ανοίγουμε το Καντάιφι
Ισιωνουμε Καντάιφι σε λωρίδες και βάζουμε στις άκρες κάθε λωρίδας γέμιση(καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλλο-φρυγανια αυτά όλα ανακατεμένα)
Και τα τυλίγουμε!Τα βάζουμε στο ταψί
Τα Βουτυρωνουμε πολύ καλά και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 β .προθ μέχρι να κοκκινησουν (εμένα μου πήρε 1 ώρα και 10 λεπτά)
Πρώτου τα βγάλουμε κάνουμε το ΣΙΡΌΠΙ:
Υλικά:
800 γρ ζάχαρη,600 γρ νερό,100 γρ γλυκόζη! Εκτέλεση::Τα βράζουμε 3 λεπτά(μέτρημα μόλις αρχίζει να βράζει)
Σιροπιαζουμε ζεστά κανταιφια-ζεστο σιρόπι
Έφτιαξα 12 κομμάτια!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.