Γλυκα
Μια τέλεια συνταγή για εκμέκ κανταΐφι – πολύ γρήγορη με άψογο αποτέλεσμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο γλυκό εκμέκ κανταΐφι και εύκολο και νόστιμο και ελαφρύ με επαγγελματικό αποτέλεσμα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για το κανταίφι
400 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
για το σιρόπι
610 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
820 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
4 κουτ. σούπας λεμόνι
για την κρέμα
840 γρ. γάλα πλήρες
4 βανίλιες
ξύσμα απο ένα λεμόνι
220 γρ. ζάχαρη
83 γρ. κόρν Φλάουερ
3 αυγά
για τη σαντιγύ
1 μόρφατ
50 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 βανίλια
για τη διακόσμηση
αμύγδαλα Φιλέ καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο κανταίφι σε ένα ταψί 36Χ25 εκατοστών και το πιέζουμε να στρώσει καλά. Ρίχνουμε επάνω από το φύλλο λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά, έως ότου να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι, για περίπου 5 λεπτά αφού αρχίσει ο βρασμός.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα, το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα μπωλ αδειάζουμε τη ζάχαρι, το κορν φλαουρ και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε στο μπωλ αυτό λίγη ποσότητα από το μίγμα με το ζεστό γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ με το μίξερ την μορφάτ, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρι άχνη, τη βανίλια και την κανέλα. Αδειάζουμε στο ταψί, στρώνουμε με μία σπάτουλα και δίνουμε σχέδιο στην επιφάνεια του γλυκού με πηρούνι ή άλλο σπάτουλα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “εκμέκ κανταΐφι” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT