Συνταγές
Ειναι σαν μπακλαβάς αλλά έχει ένα επιπλέον υλικό την κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση .
Υλικα:
1 φλυτζανα λαδι στο τσιγαρισμα του κολοκυθιου
6 φλυτζανες κολοκυθι βρασμενο στιμμενο και τσιγαρισμενο
5 φλυτζανες καρυδι
2 φλυτζανες φρυγανια
2 φλυτζανες ζαχαρη
1 φλυτζανα λαδι μεσα
Μια κ.σ κανελλα
Μιση κ.σ γαρυφαλλο
4 αυγα
Εκτελεση
Με την σειρα οπως τα γραφω τσιγαριζουμε την βρασμενη και καλα στιμμενη κολοκυθα πολυ καλα σε μετρια εως δυνατη φωτια προσοχη μην σας καει στεκεστε απο πανω!!
Μολις κρυωσει προσθετομε τα υπολοιπα υλικα και στρωνομε σε ταψι Νο 38
4 φυλλα κρουστας κατω καλα λαδωμενα το μισο μιγμα 3 ενδιαμεσα λαδωμενα το υπολοιπο μιγμα γυριζουμε προς τα μεσα ολα τα φυλλα λαδωνοντας τα τα υπολοιπα 4 φυλλα λαδωμενα κοβω τα εξεχοντα χαρασσω σε κομματια καρφωνουμε σε καθε κομματι ενα γαρυφαλλακι και ραντιζω με νερακι ολο το γλυκο και ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 170° για μια ωρα
Εν τω μεταξυ βραζω το σιροπι με
6 φλυτζανες ζαχαρη
5 φλυτζανες νερο
Με ενα ξυλακι κανελλα
Μετράμε 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου και σβηνω αφου προς το τελος προσθεσω 5 με 6 σταγονες λεμονι
Καυτο το γλυκο χλιαρο το σιροπι
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση .