Συνταγές
Δροσερό και χρωματιστό γλυκό ψυγείου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Το τέλειο κέρασμα που με απλά υλικά δημιουργείς μια καταπληκτική σύνθεση. Απλά ετοίμασέ το, και απόλαυσε γεύση και εμφάνιση.
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί 30Χ38cm
Τρια πακέτα πτι μπερ μπισκότα
Δυο φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (αυτή που τη βράζουμε) με την ποσότητα γάλακτος που γράφει η συσκευασία συν τη ζάχαρη ομοίως
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
Δυο φακελάκια ζελέ φράουλα
Ένα φλιτζάνι τσαγιού γεμάτο μαρμελάδα φράουλα
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη για διακόσμηση με κορνέ η έτοιμη σαντιγί
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ φράουλα με ένα ποτήρι νερό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και βάζουμε λίγο ακόμα στο ψυγείο ωσότου ετοιμάζουμε το γλυκό.
Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες όταν πήξει προσθέτουμε το γιαούρτι.
Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε τις πρώτες στρώσεις μπισκότα από πάνω την κρέμα εναλλάξ τρεις φορές με τελείωμα κρέμα.
Βάζουμε από πάνω το ζελέ με τη μαρμελάδα δοκιμάζοντας αν έχει πήξει να μην ανακατευτεί με την κρέμα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί έτοιμη η χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”