Συνταγές
Δοκιμασμένη συνταγούλα για τσουρέκια όπως της γιαγιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ρήνα Κοντού – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 γάλα ζαχαρουχο
2 .1/2 κουτιά ζάχαρη μετράμε με το κουτί από το ζαχαρουχο.
6 αυγά
2 κουτιά σπορελαιο
το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκαλι
1 κουταλάκι μαστίχα
1 κουταλάκι μαχλεπι
1 κουταλάκι κακουλέ
2 βανίλιες
1 φάκελακι μπέικιν
200 γραμμάρια μαγιά
3 κουτιά νερό
3 κιλά αλευρι με το νερό χλιαρό διαλύουμε τη μαγιά με 2 κουταλάκια ζάχαρη και αλεύρι να γίνει ένας χυλος σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρουχο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε γρηγορα.
Σε μια μεγάλη λεκάνη που έχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι ανοίγουμε μια λακούβα και ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας το πορτοκάλι και το ξύσμα το κακουλέ το μπέικον.
Το μαχλεπι τη μαστίχα και τη μαγιά τα υλικά να είναι χλιαρά μην ζεματίσουμε τη μαγιά, τα ζυμωνουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους τουλάχιστον 3 με 4 ώρες στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά και τα πλάθουμε τα αφήνουμε να φουσκώσουν καλά
Προθερμενουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αλοιφουμε τα τσουρέκια με αυγό το οποίο.αραιωνουμε με λίγο νερό πασπαλιζουμε με φίλε αμύγδαλα και σουσάμι ψήνουμε για 35 λεπτα ανάλογα το φούρνο σας
Η Συνταγή είναι της κ. Ρήνα Κοντού – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.