Συνταγές
Δοκιμάστε ρολάκια μελιτζάνας με κεφτεδάκια και πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
4 -5 μελιτζάνες
Τριμμένα κίτρινα τυριά για επάνω από τα ρολάγια
Για τα κεφτεδακια:
300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένος)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου και κρεμμύδιου
3-4 Πατάτες τις κόβουμε με το εργαλείο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
ελαιόλαδο
μπούκοβο
Ρίγανη
Τερμερικ (κουρκουμά)
1 κονσέρβα ντομάτας κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά ολα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουνε για λιγο στο ψυγείο.
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες οχι πολυ λεπτές. Παίρνουμε μία λαμαρίνα και βάζουμε χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις βρεχουμε ελαφρά με ενα πινέλο με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′ -20′ λεπτά στους 200’C βαθμούς αέρα.
Αφου ψηθούν και κρυώσουν λίγο, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το ψυγείο πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες και τυλίγουμε κάθε κεφτεδακι σε μια μελιτζάνα. Τοποθετούμε σε ένα πυρεξ στο κέντρο αφού πρώτα το αλείψουμε με ελαιόλαδο.
Γύρω γύρω γεμίζουμε με τις πατάτες και σκορπάμε ροδέλες κρεμμύδιου. Με ενα κουτάλι αδειάζουμε ομοιόμορφα από πάνω τους την κονσέρβα ντομάτας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, τερμερικ, ρίγανη, μισό ποτήρι νερό και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 20′ λεπτά στους 180’C βαθμούς.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό και αφού βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε, προσθέτουμε τα τυριά. Σερβίρουμε με φέτα.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.