Συνταγές
Μια εντυπωσιακή πάστα φλώρα.. έργο τέχνης!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγα
Ενα ποτηρι ζαχαρη
3/4 ποτ ελαιολαδο η βουτυρο.
2 βανιλιες
1 φακ μπαικιν
Αλευρι οσο παρει.
Μία τσιμπια αλατι..
Εκτέλεση
Χτυπάμε με συρμα τα αυγα με την ζάχαρη..να λιώσει λιγο .η ζαχαρη.
Ριχνουμε το ελαιόλαδο Βανιλιες αλατι Κ στο τελος το αλεύρι..με μπαικιν
Ζυμωνουμε να γινει μαλακη ζυμη..
Μαρμελαδα αρεσκείας..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για διαφορετικές τάρτες και ταρτάκια με μήλο, ροδάκινο κ’ μαρμελάδες
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΑΓΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
125 ΓΡ ΑΧΝΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ..
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΧΩΜΑ , ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΥΜΑΡΙ ..
ΜΙΑ ΩΡΑ ΨΥΓΕΙΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΝΑΥΛΟΝ .. ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ…
ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΑΛΕΙΒΟΥΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 35- 40 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ.
Για τα μήλα
3 μήλα κομμενα σε κύβους
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές νερο και κανέλα να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Αφήνουμε μετα να κρυώσουν και στραγκίζουμε
ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ .. ΓΛΥΚΑ ΜΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ,, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ..
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”