Συνταγές
Δεν θα περισσέψει τίποτα! Σπιτικά κωκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Kalliopi Giannoudaki – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
150γρ.ζαχαρη,
200γρ.νερο,
20γρ.κονιακ,
φλούδες από μισό λεμόνι.
Το βράζουμε για 2′ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
500γρ.γαλα πλήρες,
135γρ.ζάχαρη,
1 βανίλια,
3 κρόκους αυγού
50γρ. κορν φλαουρ
50γρ. βούτυρο σε κύβους παγωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ ανακατεύουμε 50γρ.απο το γάλα, τη μισή ζάχαρη, και τους 3 κρόκους. Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει ελαφρώς τα 450 γρ.γαλα τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το μείγμα στο άλλο μπωλ με τους κρόκους ανακατεύουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις πήξουν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε σε γυάλινο μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στη κρέμα και την βάζουμε ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για τους δίσκους θα χρειαστείτε:
180γρ.ασπραδια αυγών,
1 πρέζα αλάτι,
160γρ, ζάχαρη,
120 γρ.κροκοι αυγών
1βανιλια,
200γρ αλεύρι,
3γρ.μπεκιν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας το αλάτι και τη ζάχαρη σε 10 δόσεις να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
Σταματαμε το μίξερ και κασκινίζουμε πάνω στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέκιν και ανακατεύουμε ελαφρά με μαριζ.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε λαμαρίνα με λαδόκολλα σχηματίζουμε κύκλους 5 εκ.διαμετρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 10′-12′ στους 170βαθμους.
Για την Γκαναζ σοκολάτας θα χρειαστείτε:
100γρ κουβερτουρά γάλακτος,
150γρ.κρεμα γάλακτος και
20 γρ. βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα και την ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση :
Τον πανω δίσκο τον βουτάμε στη γκαναζ και αφήνουμε να παγώσει.
Τον κάτω τον βουτάμε στο σιρόπι για πολύ λίγο. Ενδιάμεσα τους δίσκους τους γεμίζουμε με την κρέμα.
Και βάζουμε τα κωκακια στο ψυγείο να παγώσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Kalliopi Giannoudaki – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.