Γλυκα
Άλλη μια εύκολη συνταγή για δίχρωμο κέικ που πρέπει να δοκιμάσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια συνταγή για ζουμερό και αφράτο μαμαδίστικο δίχρωμο κέικ – ισορροπημένο σε ζάχαρη, όχι πολλά αυγά και το σοκολατένιο κομμάτι τρώγεται ευχάριστα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
4 αυγά μεγάλα
400gr. ζάχαρη
250ml. ηλιέλαιο
250ml. γάλα
500gr. αλεύρι φαρίνα
2 βανιλέτες
για το κακάο
30gr. κακάο
30gr. ζάχαρη
30ml. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ, τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Κατόπιν και αφού σταματήσουμε το μίξερ, συνεχίζουμε συμπληρώνοντας στο μπολ το γάλα, τις βανιλέτες και σταδιακά το αλεύρι. Συνεχίζουμε πάλι το ανακάτεμα με το μίξερ.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, σταματάμε το μίξερ, και ανακατεύουμε ακόμα λίγο με τη μαρίζ.
Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 φόρμες και βάζουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε σε κάθε μία από 1/3 του μίγματος και κρατάμε το υπόλοιπο 1/3 για την υπόλοιπη συνταγή. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, μπορείτε να ζυγίσετε το μπολ με το μίγμα και να μοιράσετε πιο σωστά στις φόρμες.
Φτιάχνουμε τώρα το μίγμα για το κακάο. Στο υπόλοιπο μίγμα που έμεινε στο μπολ ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα. Χτυπάμε καλά με το μίξερ και κατόπιν λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Έπειτα, αδειάζουμε το μίγμα με το κακάο ισόποσα στις 2 φόρμες προσέχοντας να πέφτει στη μέση των φορμών.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τις φόρμες στους 170 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Μετά από το ψήσιμο και αφού βγάλουμε τις φόρμες από τον φούρνο, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τις φόρμες σηκώνοντάς τα με τη λαδόκολλα.
Τέλος, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Το κέικ είναι έτοιμο να το κόψετε και να το σερβίρετε!
Για περισσότερες συνταγές για κέικ, ΠΑΤΑ ΕΔΩ !
Δες την εκτέλεση και όλες τις λεπτομέρειες της συνταγής :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor Μείνε συντονισμένος..