Συνταγές
Πολύ ωραίες αγαπημένες δίπλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 αυγα
1 σφηνακι ουζο
1/2 κουταλακι σοδα
1 κουταλια σουπας λεμονι
1 κουταλακι ζαχαρη
1 τσιμπια αλατι
Αλευρι οσο παρει περιπου 1/2 κιλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαω στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη πολυ καλα να αφρισουν
Μετα ριχνω το ουζο που εχω ριξει μεσα τη σοδα την εχω ανακατεψει και το λεμονι το ανακατευω αφριζει και μετα το ριχνω
Χτυπαω λιγο και ριχνω το αλευρι σιγα σιγα μεχρι να παρει το μισο κιλο αν δω οτι σφιγγει πολυ η ζυμη ριχνω κουταλια κουταλια λιγο νερακι κανω 1 ζυμαρι μαλακο
Το αφηνω στον καδο για 35 λεπτα σκεπασμενο με μεμβρανη και πετσετα
Φτιαχνω το σιροπι
1 λιτρο νερο
1 κιλο ζαχαρη
1 κιλο μελι
2 κουταλιες λαδι για να μην φουσκωνει το μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βραζω 5 λεπτα και ξαφριζω
Μετα κοβω κομματακια τη ζυμη τα ανοιγω φυλλο στην μηχανη αλευρωνοντας ελαφρα για να μην κολλαει και το κανω λεπτο μεχρι το 3 , αρχιζω απο το 7 που ειναι το πιο χοντρο
Κοβω καθε λωριδα σε 20 εκ περιπου και τοποθετω στο τραπεζι σε επιπεδα σκεπαζοντας καθε φορα καθε σειρα με μια καθαρη πετσετα
Οταν τελειωσω τα φυλλα τηγανιζω σε 1 λιτρο σπορελαιο διπλωνοντας με 2 πηρουνια (αν ειναι δυνατη η φωτια δεν προλαβαινεις να διπλωσεις αρπαζουν)
Καθως τις βγαζω τις στραγγιζω απο το λαδι
Τις αφηνω πανω σε ταψι και οταν τελειωσω τις βουταω στο σιροπι και τις κραταω μεσα 30 δευτερόλεπτα περιπου, τις βαζω σε ταψι
Καθε στρωση την πασπαλιζω με κανελα και ψιλοτριμενο καρυδι
Οταν κρυωσουν καλα τις βαζω σε πιατελα
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.