Συνταγές
Νόστιμα αφράτα και νηστίσιμα παξιμαδάκια με αμυγδάλα – γίνονται αρωματικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κούπα ελαιόλαδο
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιάκ
1 κτγ. σόδα
2 κτγ. μπέηκιν
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κτγ. κανέλα ή γλυκάνισο
200 γραμ. αμύγδαλα
6-7 κούπες αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αλεύρι με το μπέηκιν από σίτα περασμένο.
Όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι. Η σόδα στο πορτοκάλι διαλύουμε.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη με σύρμα.Ρίχνω καβουρντισμένα χονδροαλεσμένα τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο- λίγο ελαφρά και ανακατεύω. Η ζύμη μαλακή. Πλάθω 4 φραντζολάκια. Βάζω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χαράζουμε σε παξιμαδάκια όχι μέχρι κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε αφήνουμε να μισοκρυώσουν. Κόβουμε προσεκτικά και ξανά βάζουμε στο φούρνο πάλι στους 130 βαθμούς έως να στεγνώσουν.
Βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε τάπερ που κλείνει καλά. Διατηρούνται πολύ καιρό αν μείνουν φυσικά.
Η Συνταγή είναι από Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ 340 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου και 400 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε 3 λεπτά!
Ρίχνουμε 2 ασπράδια ένα- ένα και το χτυπάμε 2 λεπτά! Σε άλλο μπολ βάζουμε 4 ασπράδια με. 2 βανίλιες και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα!
Βάζουμε το μίγμα αμυγδάλου στο μπολ και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά σε 4 δόσεις την μαρέγκα! Ρίχνουμε μέσα καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ!
Τέλος τοποθετούμε το μίγμα σε κορνέ, η σακούλα που την κόβουμε στην γωνία τοποθετούμε δισκάκια μικρά στην λαδόκολλα, βάζουμε πάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15 λεπτά!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.