Συνταγές
Γλώσσες της πεθεράς με πραλίνα !
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα πατάμε μαλακά να ενωθούν, χωρίς όμως να τα μεγαλώσουμε. Έχοντας τη σφολιάτα με τη μεγάλη πλευρά της προς τα εμάς, κόβουμε τη σφολιάτα οριζόντια στη μέση. Κόβουμε και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια με αποτέλεσμα να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια σφολιάτας.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και στρογγυλεύουμε τις γωνίες ώστε το σχήμα να φέρνει στις “γλώσσες” των ζαχαροπλαστείων. Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10-12 λεπτά στον αέρα.
Σιροπι
250 ml νερό
250 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. λεμόνι
Βαζουμε όλα τα υλικα και τα βραζουμε για 5 λεπτα απο την ώρα του βρασμού….
Για την γέμιση
2 φακ. κρεμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα
800 ml γαλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε στο μιξερ για 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρεμά.
Συναρμολογηση
Μόλις βγάλουμε τις σφολιάτες από το φούρνο, τις κόβουμε οριζόντια στην ένωση. Σιροπιάζουμε τις σφολιάτες με ένα πινέλο μέσα-έξω, όχι πάρα πολύ όμως για να μην μαλακώσουν.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ. Ανοίγουμε τις σφολιάτες και με το κορνέ γεμίζουμε με κρέμα. Βάζουμε τις γλώσσες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να τις σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.