ΥΛΙΚΑ
1 κ. γ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [395 γρ.]
1/2 κ.γ. βανίλια
3 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
2-3 σταγόνες ζαχαροπλαστικής χρώματος ροζ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώστε με το 1 κ.γ. βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
Κοσκινίζετε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη, το λεμόνι, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα ή με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε το τριμμένο ινδοκάρυδο, και ανακατεύετε καλά ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ίσια μέρη, σε 2 διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτετε τις ροζ σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ζυμώνετε καλά να ενσωματωθεί το χρώμα και χρωματιστεί ροζ το μείγμα.
Στρώνετε το ροζ μείγμα στο ταψί και το ισιώνετε πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Απλώνετε και στρώνετε με τα χέρια σας από πάνω το υπόλοιπο μισό λευκό μείγμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.