Συνταγές
Πιστεύω πως είναι το πιο όμορφο γλυκό του κουταλιού πορτοκαλί – με το καλό να το φτιάξετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Περσα Παγωνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πορτοκαλιά
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Περνάμε από τον τρίφτη Τα πορτοκάλια μας, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε, ξανακάνουμε πλύσιμο και τα ξαναβράζουμε ,το ίδιο τρίτη φορά πλύσιμο και βράσιμο, και τα αφήνουμε στο τέλος να κρυώσουν να στραγγίξουν και τα κόβουμε σε έξι ή ακόμα και σε πιο πολλά φετάκια αν είναι μεγάλα τα πορτοκάλια μας, βγάζουμε τις ίνες του με ένα ψαλιδάκι…
Και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, αφήνουμε να βράσει καλά να δέσει το σιρόπι μας, και όταν βράσει ρίχνουμε το πορτοκαλί μας, το αφήνουμε να βράσει 25 με 30 λεπτά σχεδόν μισή ώρα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για την άλλη μέρα…
Το βάζουμε πάλι στη φωτιά την επόμενη μέρα ρίχνουμε το ξυλάκι μας την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει να δέσει και στο τέλος το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού μας
*το εσωτερικό στο τρίτο και τελευταίο βράσιμο το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με το Ψαλίδακι της ίνες της άσπρες και της πετάμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Περσα Παγωνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”