Συνταγές
Νόστιμα και υγιεινά φιλετάκια κοτόπουλου με πορτοκαλένια σάλτσα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “dailykitchenbm “.
Υλικά
1 κιλό φιλετάκια κοτόπουλο από μπούτι
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1 ποτηράκι μικρό του κρασιού κονιάκ
3 πορτοκάλια
1.5 λεμόνι
1 κτσ.μέλι
2 κτσ .μουστάρδα γλυκιά
1 κτγ.δενδρολίβανο ξερό
3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
500 γρ. μανιταρια μεσαία λευκά
1 φρέσκο ζωμό λαχανικών ψυγείου
1 κιλό κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα μαζί με το δενδρολίβανο. Τα αφήνουμε στην άκρη και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φιλέτα και σβήνουμε με το κονιάκ. Περιμένουμε 2 με 3 λεπτά να φύγει το αλκοόλ και βάζουμε τα μανιτάρια σε φέτες, το χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι ,το μέλι, το ζωμό διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό μας να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με ένα ωραίο πιλάφι.
Η συνταγή είναι από “dailykitchenbm “.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλου
500 γρ. κριθαράκι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές κόκκινες
10 λιαστές ντομάτες προαιρετικά
1 φλ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και να μαραθεί το κρεμμύδι.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια και τις προσθέτουμε. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς οι πιπεριές.
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα, 5 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί ακόμα ένα ποτήρι νερό αλλά αυτό το βλέπουμε στην πορεία.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!