Συνταγές
Τέλεια χρώματα – Ωραιότατα γιουβαρλάκια με μπόλικα λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 πιάτα
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο περίπου
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετική)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κατά βούληση
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
4-5 κουταλιές της σούπας ρύζι (εγώ βάζω το κίτρινο)
* 3-4 κουταλιές νερό αν το μείγμα είναι σφιχτό
Τα ζυμώνουμε λίγη ώρα.
Ετοιμάζουμε και τα λαχανικά.
1 μέτρια πατάτα σε κύβους
2 καρότα σε χοντρές ροδέλες
½ πράσινη πιπεριά
μία χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι και λίγο λάδι
¼ της κούπας τριμμένη ντομάτα, ή φρέσκια ή του εμπορίου περίπου 1 λίτρο νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζουμε 20 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια που τα έχουμε κυλήσει σε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό 20-25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
1 μεγάλο λεμόνι (το χυμό)
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το αυγό με τον αυγοδάρτη, και ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι και μετά σιγά σιγά λίγο από το ζωμό από το φαγητό (περίπου μία κουτάλα της σούπας).
Αυτό το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει το φαγητό και το φέρνουμε στην πυκνότητα που το επιθυμούμε.
Η Συνταγή είναι από Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.