Συνταγές
Γιορτινό Κοκκινιστό λάχανο με μοσχαράκι στη κατσαρόλα! Είναι γλύκισμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε ένα τέλειο γιορτινό πιάτο! Κοκκινιστό λάχανο με μοσχαράκι και μπαχαρικά, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ! Ιδανική συνταγή για ένα δείπνο στις γιορτές και όχι μόνο!
Υλικά
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κιλό μοσχαράκι
100 ml λευκό κρασί
200 ml σάλτσα ντομάτας
2-3 φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
Νερό
1 μικρό λάχανο
Μπούκοβο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κύβος βοδινό
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Στην πορεία και αφού ροδίσει το κρεμμύδι, σοτάρουμε το κρέας που το έχουμε ήδη κόψει σε κομμάτια.
Όταν πάρει χρώμα το μοσχαράκι, βάζουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά.
Κατόπιν, προσθέτουμε την σάλτσα, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τέλος, σκεπάζουμε με νερό.
Μαγειρεύουμε για 2 ½ με 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ, κόβουμε το λάχανο σε λεπτές φέτες, όπως φαίνεται και στο βίντεο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Έπειτα, προσθέτουμε το μπούκοβο, τον χυμό από ένα λεμόνι, τον κύβο βοδινού, αλάτι-πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 30 λεπτά περίπου.
Τέλος, ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το λάχανο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά.
Κυριολεκτικά πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο πιάτο με απλά υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχεις στην κουζίνα σου! Λίγη υπομονή χρειάζεται αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την συνταγή για το κοκκινιστό, στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!