Συνταγές
Για το πρωινό μας, τηγανόψωμια και ελιόψωμο από μια ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γιά τή ζυμη
200 γραμμάρια γιαούρτι+150 γραμμάρια φρέσκο γάλα +1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική + 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά+1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ανακατευουμε καλά πάνω σε μια λεκάνη επειδή το γιαούρτι τά φουσκώσει από τη σόδα.
Προσθέτουμε 2 αυγά χτυπημένα , ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι 550-650 γραμμάρια κοσκινισμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ και ζυμωνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή πού δεν κολλάει στα χέρια μας.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας 1 κ.σ. βουτυρο και τέλος αλείφουμε με ηλιέλαιο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά. Χωρίζουμε στα δύο κομμάτια.Το ένα κόβουμε σε 12 μικρά κομμάτια, ανοίγουμε με τα χέρια σε φυλλαρακι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Το άλλο κομμάτι ζύμης ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα αλοιφουμε με μια κουταλιά βούτυρο(ή λάδι) ότι επιθυμείτε ραντίζουμε με χμελι σουνελι 1 κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε ψιλοκομμένες ελιές, στρίβουμε σέ ρόλο κόβουμε σε μάκρος και τυλίγουμε σε πλεξούδα.
Μεταφερουμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρωμένο με λαδόκολλα . Αλείφουμε με κρόκο αυγού και στολίζουμε με φέτες σαλάμι αέρος
Πασπαλιζουμε με λιναρόσπορος και αφηνουμε νά φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε στους 180° για 25-35 λεπτά αντίσταση στο δικό μου φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.