Συνταγές
ΑΦΡΑΤΟΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ – ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,70 γραμμάρια ζαχαρη,50 ML σπορέλαιο, 1 βανιλια,25 γραμμάρια κακαο,50 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε ένα ένα τους κροκούς και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά. Τοποθετούμε το μίγμα στην λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα
Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει
ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα 2 φλυτζάνια κρεμά γάλακτος 35% πολύ παγωμένη με 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 3 κουταλιές της σούπας αχνή ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί
Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Στην συνέχεια χτυπάμε 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με 1 βανίλια και 2 φλυτζάνια αχνή ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί
Βγάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια. Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές
Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε στολίδι στην μέση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”