Συνταγές
Πολύ ωραίο, όλο νοστιμιά – γεμιστό καρβελακι με χοιρινή τηγανιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 καρβελακι μεγάλο
750 γρ χοιρινές μπουκιές για τηγανιά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πρασο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λάδι αλάτι πιπέρι
200 γρ τριμμένα τυριά γκουντα ρεγκατο
Λίγο βουτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρουμε το κρέας λίγο λίγο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Μετά αφαιρουμε το κρέας και τριγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν προσθέτουμε και τις πιπεριές και μετά προσθέτουμε το κρέας σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μισή ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Παίρνουμε το καρβελακι κόβουμε το πάνω μερος αφαιρουμε την ψίχα το αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο βάζουμε κάτω το μισό τριμμένο τυρί γεμίζουμε με την τηγανιά προσθέτουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί κλείνουμε με το καπάκι από το ψωμί το αλείφουμε εξωτερικά με λίγο βούτυρο το τυλίγουμε σε λαδοκολα και από επάνω αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 15 με 20 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τα πιο όμορφα και αφράτα καρβελάκια, ιδανικά για πρωί, μεσημέρι και βράδυ
Η Συνταγή είναι από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κίτρινο η ζυμωτό αλεύρι
300 γρ νερό
30 γρ ηλιέλαιο
15 γρ αλάτι
15 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μάγια η 25 γρ νωπή μάγια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα και 2 σε μέση ταχύτητα στο 2-3 του μίξερ .
Βάζουμε σε μπολ αλευρωμένο το ζυμάρι και το αφήνουμε καλά σκεπασμένο να φουσκώσει για 20 λεπτά .
Χωρίζουμε σε τεμάχια των 70-80 γρ
Πλάθουμε σε μπαλάκια η μικρά φρατζολάκια αλευρωμένα , χαράζουμε με ξυράφι αν Θέλουμε η με το εργαλείο κοπής μήλων και σκεπάζουμε να φουσκώσει για 40-45 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.