Συνταγές
ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ!! Σούπερ, λαχταριστό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 στήθη κοτόπουλου
Φετάκια Ζαμπόν ή γαλοπούλας
Τυρακια μοτσαρέλα σε φετούλες
Αλάτι πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Μια πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα κυβάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
200ml Κρέμα γάλακτος για μαγειρική
Εκτέλεση
Πλένουμε στραγγίζουμε και κόβουμε τα στήθη σε φέτες στα δυο ή στα τρία εάν ειναι μεγάλα και τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο που ειναι για κρέας να πλατύνουν.
Τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι .
Βάζουμε επάνω μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυράκι γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του κοτόπουλου και τυλίγουμε σε ρολάκι .
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στο αλεύρι .
Σε ένα τηγάνι ριχνουμε ελαιόλαδο , όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ρολάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές .
Κατόπιν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ριχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλό τριμμένο και τις πιπεριές, αφού σωταριστούν λίγο ρίχνουμε νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν οι πιπεριές τις πολτοποιούμε και τις σουρώνουμε.
Ρίχνουμε το ζωμό που σουρώσαμε πάλι στο τηγάνι και μέσα βάζουμε τα ρολάκια ,ρίχνουμε νερό μέχρι να βράσουν περίπου 15 με 20 λεπτά , λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
αφήνουμε ένα με δυο λεπτά να βράσουν μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.