Συνταγές
Γεμιστά πιπέρια για σήμερα χωρίς κιμά αλλά με μπόλικα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένη ντοματούλα! Ταπεινό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
12 πιπεριές πράσινες
12 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
1 κιλό ντοματούλες στον τρίφτη
2 κόκκινες πιπεριές σε καρεδάκια
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
Αλατοπίπερο
1 ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτός από τις πιπεριές ανακατεύω απαλά όλα τα υπόλοιπα υλικά, γεμίζω τις πιπερίτσες και ψήνω στους 200 σε αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα.
Δεν τσιγαρίζω τίποτα, δε βράζω τίποτα και δε βάζω νερό στο ταψάκι
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πολύ πετυχημένα και λαχταριστά νηστίσιμα γεμιστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Πιπεριές
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανοίγουμε βγάζουμε το εσωτερικό και τα ψιλοκόβουμε.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψαχνό από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνουμε το ψαχνό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε λίγο να βράσουν και προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά, βάζουμε και πατατουλες ανάμεσα, ρίχνουμε λάδι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα τα βάζουμε στο φουρνο να ψηθούν και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”