Συνταγές
Γαύρος ξιδάτος έτοιμος για κατανάλωση.. Ωραίος μεζές….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι για να συνοδέψει τα τσιπουράκια και τις μπυρίτσες μας, τα όσπρια, τα λαδερά μας ακόμα και με λίγο ψωμάκι είναι τέλειο μεζεδάκι.
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Γαύρο
Ξίδι
Αλάτι
Λάδι(Ηλιέλαιο ή μισό μισό)
Σκόρδο
Πιπεριές(ότι έχουμε)
Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε , πλένουμε και φιλετάρουμε τα ψαράκια, αραδιάζουμε σε μπολ και βάζουμε αλάτι σε κάθε σειρά. Ολοκληρώνουμε τις σειρές και γεμίζουμε το μπολ με ξίδι (εγω έβαλα λευκό) να σκεπάσει το ψάρι.
* αλατίζουμε τις στρώσεις με το ψάρι και αφού τελειώσω ρίχνω το ξίδι και αφήνω.
Αφήνουμε 7-8 ώρες μέχρι να “ψηθεί” και στη διάρκεια αυτών των ωρών ανακατεύουμε προσεκτικά κατά διαστήματα για να ψηθούν όλα τα ψάρια. Αφού αλλάξει το χρώμα τους και δούμε ότι είναι έτοιμα σουρώνω και τοποθετουμε σε καθαρό μπολ σειρά – σειρά πάλι
προσθέτουμε σε κάθε σειρά μαϊντανό, πιπεριές και σκόρδο. Γεμίζουμε με λαδάκι και βάζουμε στο ψυγείο.
όντως γευστικό το γαυράκι. Αυτό που έχω τώρα στο ψυγείο είναι σίγουρα τρεις μήνες. Δεν παθαίνει τίποτα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!