Συνταγές
Γαύρος μαρινάτος , ο καλύτερος μεζές για το ουζάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθιά του, τον πλένουμε καλά και το βάζουμε στο ξύδι μέσα σ’ ένα τάπερ, αφήνοντάς τον από 5 ώρες αν είναι πολύ ψιλός, έως 8 ώρες αν είναι χοντρός.
Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούμε βλέποντας αν ξεκολλάει το κόκκαλό του και αν έχουν φύγει οι κοκκινάδες του αίματος από τα ψαχνά του.
Τότε και μόνο πετάμε το ξύδι καί σχίζουμε τον κάθε ένα γαύρο σε δύο φιλετάκια βγάζοντας το κόκκαλό του.
Τον τοποθετούμε σε στρώσεις στο τάπερ και πάνω σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπεριά και 2-3 μικρές φετούλες σκόρδου.
Προαιρετικά, αν θέλουμε, βάζουμε μαϊντανό . Αφού στρώσουμε όλα τα κομμάτια του γαύρου, ρίχνουμε από πάνω λαδάκι ώστε να σκεπασθεί ο γαύρος και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμά του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι και αλάτι αναλόγως τα γούστα μας.
* ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
από την αρχή βγάζω το κόκκαλο , το ρίχνω αλάτι γιά μερικές ώρες συνήθως διαλέγω χοντρό γαυρο, μετά το ξεπλυνω ρίχνω ξύδι γιά καμμία ώρα..
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.