Συνταγές
Γαύρος μαρινάτος – είναι μια απόλαυση να τον φάμε !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τώρα τρώμε μαζί με τσιπουρακι κ είναι τέλειος!
Η Συνταγή είναι από Тихомир Бъчваров – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι κάνουμε κατά μήκος της κοιλιάς του ψαριού μία τομή.
Αφαιρούμε τα εντόσθια και κόβουμε το κεφάλι.
Χαράσσουμε με το μαχαίρι παράλληλα με το κόκαλο.
Ανοίγουμε τον γαύρο, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο κόβοντας την άκρη του με το μαχαίρι προσέχοντας να μην κόψουμε την ουρά.
Πλένουμε τον γαύρο με νερό.
Για τον γαύρο
Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε χοντρό αλάτι για να καλύψουμε τη βάση του.
Μεταφέρουμε τον φιλεταρισμένο γαύρο πάνω στο αλάτι δημιουργώντας την πρώτη στρώση.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας εναλλάξ χοντρό αλάτι και τα φιλέτα από τον γαύρο.
Όταν βάλουμε στο ταψάκι όλα τα υλικά αφήνουμε για 20-30 λεπτά για να μαριναριστεί ο γαύρος.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό.
Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος προσθέτουμε στο μπολ του νερό, τον ξεπλένουμε πρώτα στο νερό του και αμέσως μετά στο καθαρό νερό του μπολ.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φιλέτα του γαύρου.
Στεγνώνουμε τον γαύρο πιέζοντας την επιφάνειά του με απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε όλη την υγρασία.
Σε ένα μικρό ταψί προσθέτουμε το μηλόξιδο, ελαιόλαδο, την πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, φλούδες λεμονιού, πιπέρι σε κόκκους, δεντρολίβανο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τον γαύρο.
Πιέζουμε με τα χέρια μας για να καλυφθεί από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και πιέζουμε για να εφάπτεται με τον γαύρο. Θέλουμε ο γαύρος να είναι βυθισμένος μέσα στη μαρινάδα.
Αφήνουμε για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος, σουρώνουμε και τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βάζο με ηλιέλαιο. Τον συντηρούμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Тихомир Бъчваров – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.