Συνταγές
Αγαπημένο μας γλυκό γαλακτομπούρεκο χωρίς σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
450 γραμμάρια φύλλο κρουστας για γλυκά η βυριτου. 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 80 γραμμάρια βούτυρο αιγοπροβειο,, Κρέμα: 700 γραμμάρια Γάλα πλήρες 300 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος,, 200 γραμμάρια ζάχαρη, 80 γραμμάρια κορν φλαουερ,, 3 βανιλιες,, 2 Αυγά ολόκληρα, και 6 κρόκους αυγού. Σιρόπι: 500 γραμμάρια ζάχαρη,, 300 γραμμάρια νερό, 100 γραμμάρια γλυκόζη, 4 φλούδες λεμονιού ένα ξύλο κανέλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το Σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το Αφήνουμε για Άλλα 4 λεπτά, Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Για την Κρέμα βάζουμε το γάλα την Κρέμα γάλακτος της βανιλιες, Σε ένα μπωλ χτυπαμε τα Αυγά τους κρόκους την Ζάχαρη το κορν φλαουερ βάζουμε μια κουταλιά απο το ζεστό γάλα Ανακατεύουμε γρήγορα και βάζουμε το μείγμα με τα Αυγά σιγά σιγά στο γάλα με την βανίλια
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα στο τέλος προσθέτω το βούτυρο. Σε ένα ταψί η πιρεξ βουτυρωνουμε καλά το σκεύος που θα χρησιμοποιηθεί Απλώνουμε τα φύλλα κρουστας βουτυρωνουμε το κάθε φύλλο Αφήνουμε για το τέλος 5 φύλλα για να τα βάλουμε από πανω Αφου απλώσουμε τα μισά φύλλα κάτω Αδειάζουμε την Κρέμα Απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα γυρίζουμε τα φύλλα επάνω απο την Κρέμα βουτιρονοντας τα Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα βουτυρωνουμε καλά
Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο εγω το βρεχω και λίγο με νερό Ψήνω σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου έως ότου ροδίσει. Όταν το βγάλουμε απο τον φούρνο Αμέσως Σιροπιαζουμε με κρύο Σιρόπι και Αφήνουμε να ποτίσει καλά το Σιρόπι σε όλο το γλυκό μας
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.