Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο ρολάκια με υπέροχη αφράτη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακ. φύλλο κρούστας
-1 λίτρο γάλα
-1 φλ. ζάχαρη
-180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-3 αυγά
-200 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο και κρύο για τα φύλλα + 50 γρ. για την κρέμα
-1 βανίλια
-ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
-3 φλ. ζάχαρη
-3 φλ. νερό
-1 ξύλο κανέλας
-1 φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε 10 λεπτά από το σημείο βρασμού !
Για την κρέμα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να φουσκώσουν, προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα, το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματουθούν.
Αφήνουμε στην άκρη, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και το ανακατέυουμε με το μείγμα των αυγών να ενσωματωθεί, μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατέυουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχω μια αφράτη κρέμα. Παίρνουμε ένα φύλλο το κόβουμε στην μέση, βάζουμε βούτυρο, το διπλώνουμε στην μέση, βάζουμε 1 κτσ. γεμάτη κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Ετσι κάνουμε για όλα τα φύλλα .
Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βούτηρο που περίσσεψε, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά- σιγά με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.