Συνταγές
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού με εξαιρετικό χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
11/2 κιλό ζάχαρη
1 κουπα νερό
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτό να στραγγίξουν.
Με μια φουρκετουλα βγάζουμε προσεκτικά τα κουκουτσια.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα που θα βράσουμε το γλυκό μου για να μην χάσουμε τους χυμούς.
Βάζουμε σε μία βαθιά μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο τα βύσσινα μου εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε όλη νύχτα σκεπασμένα στο ψυγείο να κατεβάσουν τους χυμούς τους.
Με το νερό που θα βάλουμε για να βράσω το γλυκό μου ξεπλένουμε καλά τα κουκουτσακια σουρώνω ελαφρώς το νεράκι και το πρόσθετουμε μέσα στα βύσσινα.
Σε μετρια προς δυνατή φωτιά φέρνουμε το γλυκό στο σημείο βρασμού και προσέχουμε να μην ξεχειλίσει.
Ξαφρίζουμε αν χρειάζεται.
Βράζουμεω το γλυκό περίπου 15 λεπτά το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε άλλη μία νύχτα .
Την επόμενη μέρα δένουμε το γλυκό μου.
Το σιροπάκι μας είναι έτοιμο όταν βλέπουμε ότι οι σταγόνες του σιροπιού στέκονται στο πιατέλακι μας σαν κομπάκια.
Τότε προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και βράζουμε 2 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ωστόσο έχουμε πλύνει σχολαστικά τα βάζα μου και τα έχουμε αποστείρωση στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αερόθερμο για 10 λεπτά περίπου.
Βάζουμε το καυτό γλυκό μέσα στα βάζα , κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.