Συνταγές
Αξίζει τον κόπο! Γλυκό του κουταλιού καρυδάκι γεμάτο γεύσεις και αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αφού τα πάρουμε τα πλύνουμε τα καθαρίσουμε εγώ τρυπάμε, έχουμε ειδικό μικρό μπλακεντέκερ και κάνω μία τρύπα από τη μία μεριά έως και την άλλη ,αυτό με βοηθάει πολύ στο ξεπίκρισμα μετα βράζουμε τρεις φορές από 5 λεπτά έως και 10…
στο πρώτο βράσιμο ξεφλουδίζουμε , φοράΜΕ ιδικά γάντια που είναι άγρια μέσα στις παλάμες και βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα τους. στο τέλος αφού τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία βάζουμε το γλυκό στο νερό με ασβέστη και με λεμόνι και το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ …
την επόμενη μέρα πλένω πολύ καλά και αφού έχω βάλει τη ζάχαρη και το νερό να βράσει με μπόλικα γαρύφαλλα και κανέλες τότε ρίχνω τα καρυδάκια μέσα κ αφήνουμε να πάρει βράση 20 λεπτά περίπου και μετά σβήνουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα και μέχρι να δέσει το γλυκό
σβήνουμε και ανάβουμε τη φωτιά δύο με τρεις φορές ..αυτό το κάνω για να ρουφάει πολύ καλά σιρόπι μέσα να σφίγγει το γλυκό και να έχω επιτυχία.
Μερικές φορές το αφήνουμε τρεις μέρες μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και στο τέλος του δίνω μία δυνατή βράσει και αποθηκεύω.
*σε μία κατσαρόλα με 4 lt βάζουμε 20 γαρύφαλλα και τρεια με τέσσερα ξυλάκια κανέλα χοντρά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.