Συνταγές
Ιδιαίτερο και υπέροχο γλυκό του κουταλιού κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aggeliki Malliara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλο κολοκύθα κιτρινη
1 1/2κιλο ζαχαρη
6 φύλλα αρμπαροριζας
2 βανίλιες
1 1/2λιτρο νερο
Χυμό από μισό λεμονι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα αρχικά στη μέση και αργότερα σε λωρίδες. Βγάζουμε την φλούδα και κόβουμε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να τα σκεπαζει, σε μια κατσαρόλα και τα κομματάκια κολοκύθας και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τα βγαζουμε και τα σουρώνουμε και αφού κρυώσουν τα τρυπάμε σε δύο μεριές με ένα πιρούνι.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ενάμιση λίτρο νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα κομματάκια της κολοκύθας τις βανίλιες. Το αφήνουμε να βράσει και κάθε τόσο το κουνάμε.
Μόλις αρέσει να δένει ρίχνουμε τα φύλλα αρμπαροριζας και συνεχίζουμε.
Όταν δούμε ότι έχει δέσει αρκετά ρίχνουμε χυμό μισού λεμονιού κλείνουμε την εστία και το αφήνουμε.
Την άλλη μέρα το βάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Aggeliki Malliara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.