Συνταγές
Βοήθειά μας… Έτοιμη η Φανουρόπιτα – γιατί όταν τάζεις πρέπει και να μη ξεχνάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Agnes Papadopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 φλ.τσ.χυμο πορτοκάλι κ λίγο ξύσμα
1 φλ.τσ.ζαχαρη
1/2φλ.τσ.ελαιολαδο
2 ποτηρια νερού αλεύρι
2 κ.γ.μπεικιν
1 φλ.τσ.σταφιδες
1 + 1/2 κ.γ.κανελλα
1 κ.γ.γαρυφαλο
1 φλ.τσ.καρυδια
Τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε λεκάνη βάζουμε πρώτα τα υγρά με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μετά όλα τα στερεά κ στο τέλος σταφίδες κ καρύδια.
Γίνεται σφιχτό μείγμα,όχι όπως το κέικ.
Σε ταψακι με λαδόκολλα απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 35-40′ κάτω αντίσταση αέρα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Agnes Papadopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Κέικ με λάδι από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και 30 γρ. έξτρα για τη μαρέγκα
2 κρόκοι αυγού
25 γρ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 ml. ελαιόλαδο
4 ασπράδια αυγών
8 γρ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγών, το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
2
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για άλλο λίγο.
3
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καθαρίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Περισσότερα στο : giorgostsoulis