Γλυκα
Βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής, αφράτη υπέροχη και πορτοκαλένια.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 κούπες ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
3 1/2 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού και 1 1/2 κ.γ λεμονιού ή ολόκληρο πορτοκάλι
3 κ.γ baking powder
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε το κονιάκ και την βανίλια να ενσωματωθούν καλά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τον χυμό πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25εκ αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και βουτυροαλεύρώσει τα πλαϊνά.
Προσθέτουμε το κέρμα αφού πρώτα το έχουμε τυλίξει σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε. Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ότι άλλο θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένο γλύκισμα για όλες τις ώρες – κέικ με ηλιέλαιο και κομμάτια κουβερτούρας.
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγ. 200 γρ
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου (εγώ έβαλα περγαμόντο)
3 κούπες αλεύρι Γ Ο Χ
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ καλό χτύπημα αρχικά τ αυγά με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο, να γίνουν σαν κρέμα.
Μετά τα υπόλοιπα υλικά, βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήσιμο περίπου 50 λεπτά , αντιστάσεις, η ανάλογα με το πώς ψήνει ο φούρνος σας!!
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.