Συνταγές
Υπερπαραγωγή βασιλικό τσουρέκι – κέικ σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
250γρ. Γάλα χλιαρό
100γρ. Νερό
50γρ. Ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
80γρ. Βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
750 γρ. Αλεύρι
2 βανίλιες
1 κουτ.γλ. αλάτι
Έξτρα 3 κουτ.γλ. κακάο
Εκτέλεση:
Θα βάλουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά μας.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ βάζουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε 3 κουτ.γλ. κακάο, για να γίνει Σοκολατένια η ζύμη μας. Το άλλο μπολ παραμένει ως έχει, δηλαδή λευκή ζύμη.
Αφήνουμε τα ζυμαράκια μας να ξεκουραστούν για 1 με 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαράκια μας, τα ανοίγουμε σε 2 μεγάλα φύλλα και τα ενώνουμε στις άκρες να γίνει ένα μεγάλο φύλλο.
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
Λίγη πραλίνα φουντουκιού
Λίγα καρύδια
Ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση
Στην άκρη της λευκής ζύμης προσθέτουμε πραλίνα φουντουκιού και καρύδια με ζάχαρη και κανέλα.
Τυλίγουμε σε ρολό και τη βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για 1 ώρα ακόμα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180° βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.