Συνταγές
Είναι όντως τα πιο αφράτα ψωμάκια για χάμπουργκερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2κ.σ βούτηρο λιωμένο
2κ.σ ζάχαρη
2κ.γ αλάτι
4 1/2 περίπου φλ αλευρι
2 φακ ξηρη μαγιά
1 αυγό
Λίγο γάλα για άλειμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το αλάτι το αυγο και το βούτηρο και ανακατέυουμε καλα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.Σ
κεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος.Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα τα κάνουμε στρογγυλα η μακρόστενα και τα βάζουμε πάνω τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.
Τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και τα ψήνουμε στους 200 για 12 λεπτά περιπου να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.