Γλυκα
Αφράτα Κρουασάν με σοκολάτα και γέμιση μερέντας
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!! ΥΛΙΚΑ: 2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι, 2 αυγά, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στο μπολ γάλα, μαγιά, ζάχαρη ,αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!
ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
2 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο,
περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ γάλα, μαγιά, ζάχαρη ,αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη. Την χωρίζουμε στα δυο και στην μια βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο.
Τις σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια, τις ανοίγουμε δυο φύλλα, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο κόβουμε βάζουμε μερέντα στην άκρη, τυλίγουμε, τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!