Συνταγές
Αφράτα κασερόψωμα, τυρόψωμα!! Εξαιρετικά φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml γάλα
45 ml ηλιέλαιο
2 ασπράδια αυγών
720 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Τριμμένο κίτρινο τυρί ή τριμμένη φέτα ή και τα δύο
2 κρόκους αυγών (για την επάλειψη)
25 γρ αλεύρι γ.ο.χ. (για τον χυλό)
5 κουταλιές νερό (για τον χυλό)
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη ζύμη, διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη, η οποία είναι πολύ ελαστική και εύπλαστη
Τέλος, τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Μετά τα 45 λεπτά, δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 12 μέρη – μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα (με άνοιγμα 17 – 18 εκ.) και τοποθετούμε στην μία πλευρά τριμμένο κίτρινο τυρί ή τριμμένη φέτα. Εγώ έβαλα στα μισά κίτρινο τυρί και στα άλλα μισά κίτρινο μαζί με φέτα. Σούπερ έγιναν!
Έπειτα, τυλίγουμε σε ρολά όπως δείχνω στις φωτογραφίες και τα κλείνουμε καλά.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την κλειστή πλευρά από κάτω και τα αλείφουμε με τους κρόκους.
Στη συνέχεια, διαλύουμε το αλεύρι στο νερό να γίνει χυλός και κάνουμε λεπτές γραμμές με το χυλό πάνω στα κασεροπιτάκια για να βγει αυτό το ωραίο σχέδιο.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, 35 με 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.