Γλυκα
Αφράτα και σοκολατένια στριφτάρια Μερέντας από ζύμη σαν τσουρέκι
ΥΛΙΚΑ Για την Ζύμη 600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο 120 γραμ. ζάχαρη 30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο 220 γραμ. χλιαρό γάλα 70 γραμ. μαργαρίνη 2 αυγά 1 κουταλ. του γλυκού αλάτι Λίγη μαργαρίνη έξτρα 1 αυγό χτυπημένο στο τέλος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά. […]
ΥΛΙΚΑ
Για την Ζύμη
600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι
Λίγη μαργαρίνη έξτρα
1 αυγό χτυπημένο στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Το αλοίφουμε με λίγη μαργαρίνη με βοήθεια ένα κουτάλι.
Αλείφουμε με μερέντα το μισό μέρος του φύλλου μας.
Και διπλώνουμε, κλείνοντάς το.
Κόβουμε με την βοήθεια ενός μαχαιρού σε λωρίδες.
΄Επειτα παίρνουμε κάθε λωρίδα και την στρίβουμε.
Και μετά το κάνουμε στριφτάρι, βάζοντας την άκρη από κάτω.
Τα βάζουμε στο ταψί μας αραιά , γιατί φουσκώνουν.
Μόλις φουσκώσουν τα περνάμε με χτυπημένο αυγό , για να γυαλίσουν, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.