Συνταγές
Αφράτα γευστικά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας.. Θα γίνουν η αδυναμία σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια στο μουλτι
2 αυγά
3 φέτες ψωμί (μουλιασμενες στο γάλα)
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι ούζο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το αλευρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΆΛΤΣΑ :
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάλι σούπας πελτε ντομάτας
1 κουπα χυμό ντομάτας
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανιτσα τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε το ξύδι, ζυμώνουμε ελαφρώς στη συνέχεια, προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά παντού, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η αλουμινοχαρτο, και αφήνουμε στο ψυγείο (η γιαγιά μου έλεγε, να μείνουν στο ψυγείο όλη νύχτα για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο, χάρη στα υγρά των κρεμμυδιών)
Την επόμενη μέρα, πλαθουμε τα κεφτεδακια μάς σε μπαλιτσες( η ότι σχήμα θέλετε εσείς) βουτοντας τα χέρια μάς σε ούζο.
Στη συνέχεια τα αλευρωνουμε καλά , και τηγανίζουμε τούς κεφτέδες μάς σε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύπτεται ο μισός κεφτές.
Μόλις βγουν τα ακουμπαμε σε χαρτί κουζίνας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΆΛΤΣΑΣ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, στη συνέχεια το σκόρδο, τον πελτε, την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε έπειτα τα αρωματικά μάς με τη ζάχαρη, και βουτάμε τα κεφτεδακια μέσα, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά για αλλά 5 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”